Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
15 oktober 2019

Kick-off: Vluchtelingen op weg naar een baan in de bouw

Vandaag was bij ons in het hoofdkantoor de kick-off van het traject Vluchtelingen in de bouw. Dit traject is een uniek concept van Stichting De Nieuwe Buren voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Het betreft een duaal inburgerings-/opleidingstraject voor mannelijke statushouders (30+), die na hun praktijkopleidingstraject gaan werken bij Ymere, Rochdale, Coen Hagedoorn, Van der Gragt of KBK bouwgroep.

Alle betrokkenen werden welkom geheten door onze directeur Ron Klouwer, die daarna het woord gaf aan Eveline Wagenaars van Stichting de Nieuwe Buren. Alle betrokken bij dit project waren uitgenodigd om kennis te maken met elkaar en met de deelnemers.

De acht deelnemers uit arbeidsmarktregio Zaanstreek-Waterland en Groot-Amsterdam hebben hun taalintake, een geschiktheidsgesprek en een capaciteiten-assessment met goed gevolg doorlopen. Op 30 september zijn zij gestart met een praktijkopleidingstraject bij Bouwmensen Zaanstad. Dit zal drie maanden in beslag nemen. Hierna gaat de deelnemer 15 maanden werken bij de werkgever. Zij worden ingezet bij renovatie- en/of onderhoudsprojecten of bij nieuwbouwprojecten. Hiermee krijgen deze deelnemers zicht op een duurzame carrière en op integreren in ons land.

De deelnemers zijn afkomstig uit Syrië, Afghanistan, Iran en Libanon. Zij worden tijdens dit proces  begeleid door Stichting De Nieuwe Buren, de initiators van dit traject. Naast een bijdrage van de werkgevers leveren Werkom en het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam een financiële bijdrage. Ook wordt dit programma financieel ondersteund door Stichting DOEN en Instituut Gak.

Extra informatie
In Nederland zijn er 41.500 mannelijke vluchtelingen van 30 jaar en ouder. Zij hebben geen recht meer op studiefinanciering en kunnen geen gesubsidieerde opleiding volgen. Zonder opleiding of bijscholing zijn zij moeilijk inpasbaar in onze arbeidsmarkt. Voor gemeenten is het moeilijk om hen te bemiddelen naar werk. Zij moeten zelf een baan zoeken, maar slagen daar, zonder de juiste opleiding, vaak niet in. Stichting De Nieuwe Buren biedt hen een duaal traject aan waarin er aandacht is voor taal, gepaste werkhouding, het behalen van het inburgeringsexamen en het VCA-certificaat en een vakopleiding en zorgt voor instroom in een duurzame baan.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam