Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles

Na een grondige verbouwing van de begane grond, van de locatie van Bouwmensen aan de Jufferstraat, is het nu tijd voor de eerste verdieping. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Ramakers Interieurprojecten, in samenwerking met KBK bouw.

Als projectbegeleider bij KBK bouwgroep is Richard de Wit bij het gehele project betrokken. Richard: “De eerste verdieping van de locatie was gedateerd en er werd niet zo efficiënt meer gebruik van gemaakt. Kuiper Steur Architecten is daarom gevraagd om het ontwerp, dat ze eerder voor de begane grond hadden gemaakt, door te vertalen naar een nieuw ontwerp voor de eerste verdieping. Wij zijn hier sinds medio april mee aan de slag gegaan.”

Vernieuwing

De rigoureuze update zorgt ervoor dat de verdieping van circa 500 m2 straks onherkenbaar is. Richard: “De constructie blijft hetzelfde, maar wordt op alle vlakken vernieuwd en verbeterd. Een wand tussen de klaslokalen wordt verplaatst en er komt een flexibele scheidingswand om een ruimte op te kunnen splitsen. Bovendien draaien we de toiletgroep om, zodat er minder storende bewegingen op de gang zijn.”

Kees Schilder, bedrijfsleider van Ramakers Interieurprojecten, vult aan: “Daarnaast zorgen we voor een betere akoestiek in de ruimtes. Dat doen we door plafond- en wandpanelen, maar ook door gebruik te maken van houten elementen, zoals dat ook op de begane grond is geïntegreerd. De wandpanelen geven nog meer sfeer, omdat we gebruikmaken van foto’s die ons ambacht zichtbaar maken. Bovendien maken we een tafel van hout, steen en metaal, om zo de verbinding tussen deze disciplines in de bouw en bij Bouwmensen, weer te geven. Het wordt een mooie en prettige lichte locatie om trainingen en cursussen te volgen.”

Samenwerking

De keuze voor de combinatie Ramakers/KBK zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden. Kees: “Beide bedrijven hebben de focus op een ander werkgebied liggen, maar onze werkzaamheden passen heel goed bij elkaar. We zien bij veel klanten dat ze juist de combinatie prettig vinden in de samenwerking. We ontzorgen ze, doordat wij alles naadloos op elkaar afstemmen: (ver)bouw en interieur. Zij hebben hierdoor één aanspreekpunt.”

Visitekaartje

Hoewel het project er voor de samenwerkende partners één is als vele andere, is de locatie wel bijzonder. Richard: “Bouwmensen is de kweekschool voor ambachtslieden die ons in de toekomst komen versterken. Het is een mooi idee dat wij hier ons visitekaartje af mogen geven en een inspirerende omgeving mogen realiseren. De planning is strak, maar we verwachten in de week voor de BouwVak op te kunnen leveren, zodat er weer keuringen, trainingen en opleidingen kunnen plaatsvinden.”

 

Tekst: Janine Klein – Beeld: Sandra van der Meulen

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam