Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
16.09.2022

Symbolische start bouw

van Hof van Jacob

Op donderdag 15 september is tijdens een feestelijke bijeenkomst op symbolische wijze de bouw van Hof van Jacob gestart. Wethouder Diana van Loenen, Sint Jacob bestuurder Eduard van Bockel, KBK bouwgroep directeur Frank Hooijschuur en een toekomstige bewoner en medewerker gaven met het slaan van vier paaltjes het startsein voor de bouw.

Hof van Jacob is het nieuwbouwcomplex met 256 zorgwoningen en diverse voorzieningen dat gerealiseerd wordt in Haarlem op het terrein tegenover het Spaarne Gasthuis waar voorheen verpleeghuis Boerhaave gevestigd was.

“Met de ontwikkeling van het Hof van Jacob speelt Sint Jacob in op de veranderingen op het gebied van wonen en zorg en de vraag naar nieuwe woonconcepten. We maken een omslag van het aanbieden van verpleeghuiszorg naar het zoveel mogelijk ondersteunen van de eigen manier van leven. Hierbij is ook een rol weggelegd voor het netwerk van onze bewoners en onze samenwerkingspartners”, aldus Eduard van Bockel, bestuurder van Sint Jacob.

 

Wonen, zorg en ontmoeten

Binnen Hof van Jacob ontwikkelt Sint Jacob woningen voor ouderen die, al dan niet tijdelijk, intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast zal een vastgoedontwikkelaar zelfstandige seniorenwoningen bouwen waar men indien nodig zorg kan krijgen. Het uitgangpunt is dat alle bewoners, ook wanneer ze zorg en ondersteuning nodig hebben, het leven zo veel mogelijk kunnen voortzetten zoals ze dat gewend waren voordat ze naar Hof van Jacob verhuisden.

De ligging, het groen en de voorzieningen van Hof van Jacob zorgen voor een verbinding met de omliggende wijk. Zo ontstaan veel mogelijkheden voor ontmoetingen tussen de bewoners van Hof van Jacob en de buurtbewoners. Hof van Jacob wordt een fijne plek om te wonen, te werken of om langs te komen.

Verschillende woningen en (zorg)functies

Op het terrein aan de Amerikaweg komen zeven gebouwen. In twee daarvan gaat Sint Jacob 24-uurszorg verlenen aan mensen met een intensieve zorgvraag. In totaal komen hier 164 zorgwoningen. Op de bovenste verdieping komen daarnaast twintig studio’s waar mensen die zorg nodig hebben tijdelijk kunnen verblijven, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname.

In het centrale gebouw ‘Het Hart van Jacob’ komen een vestiging van Hero Kindercentra, een horecagelegenheid die wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het nieuwe hoofdkantoor van Sint Jacob.

In de overig vier gebouwen komen in totaal 72 huurwoningen waar ouderen zelfstandig wonen en, indien nodig, eenvoudig zorg kunnen regelen. Deze woningen zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor stellen waarvan een van beiden zorg nodig heeft. Een van deze gebouwen biedt straks ook onderdak aan ZOED Boerhaavewijk (zorgverleners onder een dak) met een huisarts, fysiotherapeut en apotheek.

 

Eerste bewoners in 2024

Sint Jacob start samen met bouwpartner KBK Bouwgroep met de bouw van het gedeelte van Hof van Jacob waar 24-uurszorg verleend zal worden aan mensen met een intensieve zorgvraag. De eerste woningen van dit deel worden naar verwachting in 2024 opgeleverd.

De ontwikkelingen van de zelfstandige seniorenwoningen door de vastgoedontwikkelaar zal later starten.

 

Vergelijkbare berichten

Meterhuis, Haarlemmer Stroom, Haarlem
16 mei 2024

Haarlemmer Stroom; Samen durven én doen

Bericht bekijken
30 april 2024

Restauratie Rijksmonument aan Jan Maijenstraat

Bericht bekijken
26 april 2024

Bouw van laatste deelplannen De Keyser gestart!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam