Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
27 mei 2019

KBK bouwgroep start met bouw drie woonlocaties voor Prinsenstichting

KBK bouwgroep is gestart met de bouw van 136 woonzorgeenheden, verdeeld over drie gebouwen, voor cliënten van Prinsenstichting. De locaties in het Kwadijkerpark in Purmerend worden gebouwd in cottagestijl, net zoals de andere moderne locaties in het Kwadijkerpark. De locaties worden gasloos gebouwd en voorzien van zonnepanelen, zodat ze energieneutraal kunnen functioneren. Ervaringen bij eerdere bouwlocaties zijn gebruikt om van te leren. Zo zijn de deuropeningen breder en zijn er beddenliften ingetekend.

Woonlocatie noordpunt
In de noordpunt van het terrein komt een woonlocatie voor ongeveer 55 cliënten. Dit gebouw krijgt drie woonlagen en zal ook plaats bieden aan enkele dagbestedingsruimten en het eetcafé. Vanuit de locatie hebben cliënten zicht op de nieuwe Groene Hoek, die de Prinsenstichting voornemens is in de toekomst te realiseren. Hier komen de kwekerij met moestuin en de belevingstuin. Maar ook de houtzagerij, de boerderij en de speeltuin. De gebouwen krijgen een landelijke stijl, die mooi past bij de cottagestijl van de woonlocatie. Buurtbewoners kunnen ook van de boerderij en speeltuin gebruik maken en biologische groente, planten of hout kopen.

Woonlocaties aan Flevostraat
Op het terrein grenzend aan de Flevostraat komen twee woonlocaties voor ongeveer 80 cliënten. Deze locaties hebben maximaal twee woonlagen. De locaties worden ook in cottagestijl gebouwd maar rondom een binnenhof. De voorzieningen van Kwadijkerpark liggen dichtbij.

Feestelijke start bouw
Vrijdag 24 mei is er een feestelijke heipaal geslagen om de start van de bouw van drie locaties voor de Prinsenstichting te vieren. De directeur van Prinsenstichting Ineke Huibregtsen heette iedereen welkom. Na haar speech gaf zij het woord aan wethouder Harry Rotgans van Wmo, Gezondheidszorg en Welzijn van de gemeente Purmerend. Om te bepalen welke cliënt in de heistelling mocht plaatsnemen, trok de wethouder een lootje. Sandra Scheper was de dolblije gelukkige winnaar. De cliënten, waarvan hun lootje niet was getrokken, mochten samen op de rode knop drukken. Deze druk op de knop was het startsein voor het slaan van de heipaal en de confetti. Na het slaan van de paal was er een hapje en een drankje voor de ongeveer 200 aanwezigen.

  • Opdrachtgever Prinsenstichting
  • Oplevering 2020–2021

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam