KBK specialisme

LEAN

De afgelopen jaren heeft KBK zich, zoals vele anderen, volop gestort op de Lean Filosofie; een prachtige methode om slimmer en efficiënter samen te werken. In theorie klopt alles, maar veel mooie plannen voor strategische doelstellingen missen de praktische verbinding met de werkvloer. De visie wordt niet begrepen, of de medewerkers weten niet welke rol zij hierin hebben of hoe ze het moeten aanpakken. In de praktijk blijkt dat die medewerkers zelf vaak hele goede ideeën hebben over wat er moet gebeuren binnen het bedrijf om betere kwaliteit te leveren, faalkosten te besparen of het werk veiliger (en simpeler) te maken. Hiervoor biedt de X - Matrix een ideale uitkomst.
 

De X- Matrix is een instrument uit de Lean Filosofie om strategische doelstellingen te vertalen naar de werkvloer en 'vice versa'. Hiermee ontstaat enerzijds begrip voor de richting die medewerkers met elkaar op moeten gaan, en anderzijds ontstaat draagvlak om er gezamenlijk ook echt mee aan de slag te gaan. Daarnaast wordt het eenvoudiger om prioriteiten te stellen, je kunt immers niet alles tegelijk oppakken. In de X -Matrix is meteen duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is.
Dat wil overigens niet zeggen dat deze persoon alles alleen moet oplossen, in tegendeel: hij of zij coördineert de initiatieven en brengt mensen bij elkaar die aan dezelfde ideeën werken waardoor een bepaalde synergie ontstaat. In de X- Matrix zie je direct wat de resultaten per doel zijn. En dat geeft weer een stimulans om door te pakken op de ingeslagen weg binnen of buiten de afdeling en / of het project. Kortom; de X- Matrix is een transparant & doeltreffend communicatiemiddel om werkvloer en management écht met elkaar in verbinding te brengen. Het geeft direct feedback over de resultaten en zorgt ervoor dat we als bedrijf sneller en doeltreffender kunnen verbeteren waardoor we ons concurrentievoordeel blijvend vergroten.

 

 Projecten uitgelicht

Verfijn zoekopdracht
Specialisme
uw partner in bouw, renovatie en vastgoedonderhoud