Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
15.04.2024

Samenwerken is de toekomst
Donaties namens KBK bouwgroep

Bij KBK bouwgroep nemen we onze verantwoordelijkheid voor mens en omgeving. Duurzame groei en continuïteit, daar richten we ons op: in onze bedrijfsvoering, in onze projecten en in de manier waarop we samenwerken. Naast onze zakelijke activiteiten zetten we ons actief in voor maatschappelijke betrokkenheid. We sponsoren met plezier diverse organisaties en verenigingen, en ondersteunen verschillende goede doelen. Aan het begin van elk jaar doneren we een bedrag aan goede doelen die zijn voorgesteld door onze relaties en medewerkers. Ook dit jaar hebben we een mooi bedrag verdeeld onder drie bijzondere stichtingen: Alzheimer Nederland, Stichting Gijsje Eigenwijsje en Prakkie & More. Elke stichting heeft haar eigen unieke verhaal en doel.

 

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken zij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Frank Hooijschuur, directeur KBK bouwgroep, overhandigde de cheque aan Ellis Temminck. Ellis: “De mooie donatie die de stichting van KBK bouwgroep heeft ontvangen, krijgt hoe dan ook een mooie bestemming. Namens Alzheimer Nederland willen we onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor deze gulle financiële bijdrage. De steun betekent ontzettend veel voor ons en stelt ons in staat om ons belangrijke werk voort te zetten in de strijd tegen dementie. Samen maken we een verschil in het leven van mensen die getroffen zijn door deze ziekte.”

 

Stichting Gijsje Eigenwijsje

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden.

HTM Personenvervoer, een van onze gewaardeerde opdrachtgevers, heeft Stichting Gijsje Eigenwijsje met meerdere stemmen voorgedragen. Elise Ruizenaar en Edwin Swiers, medewerkers van HTM Personenvervoer, hebben hun keuze toegelicht: “We zijn niet persoonlijk betrokken bij Stichting Gijsje Eigenwijsje, maar goede doelen die betrekking hebben op zieke kinderen verdienen wat ons betreft altijd wat meer aandacht. Veel mensen vergeten dat niet alleen het leven van een ziek kind, maar het leven van het hele gezin op zijn kop staat. Dit kost veel energie en brengt stress met zich mee. Daardoor is het voor het hele gezin extra belangrijk dat als een kind of broertje/zusje een levensbedreigende ziekte heeft toch een week met elkaar op vakantie kunnen waarbij hopelijk de ziekte heel even ‘vergeten’ kan worden. Wij willen jullie dan ook bedanken dat jullie voor dit goede doel hebben gekozen!”

De cheque werd in ontvangst genomen door Nicole Baeten Burgers, moeder van Gijs en oprichtster. Nicole: “Wat een onverwachte en hartverwarmende verrassing! De cheque die we mochten ontvangen is werkelijk schitterend! Onze vreugde is niet te beschrijven. Dit raakt ons diep!”

 

Prakkie & More

Kim van Schaik strijdt tegen armoede in Zandvoort en Haarlem. In december 2019 begon Kim in haar woonplaats Zandvoort met dit project. “Ik startte met eten in te zamelen dat over was. Vervolgens werd dit al snel uitgebreid met maaltijden, die ik zelf ging koken voor hen die daar behoefte aan hadden. Ook is er een mini-supermarkt waar mensen, die niet rond kunnen komen, etenswaren kunnen halen. Dan heb ik het over verpakte artikelen, zoals blikken soep en pakken rijst. Dit krijgen we gedoneerd en vrijwilligers zorgen ervoor dat dit allemaal wordt opgehaald en in het winkeltje een plekje krijgt”. Inmiddels zijn dagelijks diverse vrijwilligers actief en Kim is er daar één van.

Hoewel Prakkie & More als burgerinitiatief geen financiële donaties kan ontvangen, lieten we ons hierdoor niet weerhouden. We hielden nauw contact met Kim om te bespreken hoe we haar op de meest effectieve manier konden ondersteunen. Dit leidde uiteindelijk tot de schenking van tientallen verse visschotels en kratten met boodschappen. Kim: “Vooraf hebben we enkele huishoudens geïnformeerd over deze donatie, zodat ze direct de verse visschotels konden komen ophalen. Gewoonlijk staat onze winkel vol met ’too good to go’-producten, maar deze donatie van zowel verse vis als houdbare producten als potgroenten en pasta’s is fantastisch. Hiermee kunnen we talloze mensen helpen en verwennen.”

 


Zelf ook een steentje bijdragen? Doneren kan via de onderstaande websites:

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken
4 april 2024

KBK staat stil bij veilig werken op Bewust Veilig-dag

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam