Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles

Nieuwbouw en renovatie verzorgingstehuis De Keern in Landsmeer

Het bestaande complex is in 1982 gebouwd en ligt in een ruim opgezette woonwijk. In verband met de veranderende vragen in de hedendaagse gezondheidszorg voldeed het pand niet meer aan de gestelde eisen.

Nieuwbouw
De laagbouw vleugel met voorzieningen is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een nieuwbouwcomplex met 24 appartementen waarvan 18 zorg gerelateerde appartementen en 6 vrije sector luxe koopappartementen met eigen parkeerplaatsen.

Op de begane grond is een commerciële plint ingericht met verhuurbare bedrijfsruimte genaamd “De Nieuwe Keern”, omvang ca. 833 m2. Deze plint huisvest dagbestedingsruimtes voor De Zorgcirkel, kantoorruimte (gehuurd door de gemeente), een consultatiebureau, een huisartsenpraktijk, het WMO-loket en een restaurant. In de plint is ook de toegang naar de appartementen en doorloop naar het achterliggende zorgcomplex opgenomen.

Renovatie
Het bestaande deel van De Keern is aan de binnenzijde volledig gestript en opnieuw opgebouwd. De kamers zijn aangepast aan de huidige eisen. Onder andere door het toepassen van een ‘slimme’ badkamers. Deze badkamer is in een kleine ruimte heel goed toegankelijk met een rolstoel door het toepassen van een schuifdeur.

Een aantal kamers in het pand zijn omgebouwd tot gezellige gezamenlijke huiskamers voor de bewoners.

Gelijktijdig
Omdat het pand niet bewoond was, kon de nieuwbouw bijna gelijktijdig met de renovatie uitgevoerd worden. Het was daarom mogelijk de werkzaamheden als één project en in één fase uit te voeren.

  • Opdrachtgever SKA Projectmanagement B.V.
  • Realisatie KBK Bouw B.V.
  • Architect BFAS Architectuur en stedenbouw
  • Omvang 3.469 m2
  • Uitvoering 18-04-2017 t/m 01-11-2017

En we doen meer…
Vergelijkbare projecten

Nieuwbouw

43 woningen in Pauwenven te Zaandam

Project bekijken
Nieuwbouw Renovatie

Verdichten en verduurzamen Statenjachtstraat in Amsterdam

Project bekijken
Nieuwbouw

82 woningen in De Keyser deelplan 8

Project bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam