Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
Het Meterhuis – Haarlemmer Stroom – Haarlem

Nieuwbouw en restauratie aan het Spaarne

Aan de oever van het Spaarne, net buiten het centrum van Haarlem, heeft KBK in samenwerking met Lingotto op het terrein van Haarlemmer Stroom het Meterhuis herontwikkeld tot een creatieve en energiezuinige hotspot.

Dit karakteristieke pand biedt ruimte aan een mooie mix van werken, ontmoeten en ontspannen. Maar liefst 2.700 m² bedrijfsruimte en 650 m² horeca heeft KBK Bouw samen met B2 Restauratie en Ramakers Interieurprojecten mogen realiseren.

Het gebouw heeft nu grotendeels energielabel A+++ en is dus energiezuinig. De huurders (Pepperminds, Vision Healthcare NV, Pulsum accountants & adviseurs en Mooie Boules) zijn nu gevestigd op een prachtige locatie.

Nieuw en oud prachtig gecombineerd
Het monumentale Meterhuiscomplex uit 1905 bestaat uit drie met elkaar verbonden deelgebouwen; het Meterhuis, de Zuiveringshal en de Oerkap.

Vanwege de monumentale status van de gebouwen is de originele architectuur waar mogelijk behouden. Wel is er veel glas toegevoegd aan de gevel, onder meer aan de voorzijde waar horeca komt. Het glas wordt hier gecombineerd met de monumentale originele gietijzeren kolommen en overkapping.

De combinatie van de glazen gevel en overkapping en de monumentale gietijzeren kolommen en bakstenen binnenwand zorgt voor een spannend contrast en een industriële, maar moderne uitstraling.

  • Ontwikkeling Lingotto en KBK bouwgroep
  • Architect Max van Aerschot, i.s.m. KOW en SOM
  • Realisatie KBK Bouw B.V. en B2 Restauratie
  • Omvang 2.700 m2 bedrijfsruimte en 650 m2 horeca
  • Uitvoering 2020-2021
  • Fotografie Jan Willem Dragt

En we doen meer…
Vergelijkbare projecten

Nieuwbouw

Energieneutraal wonen in Cruquius

Project bekijken
Nieuwbouw

Dorps en landelijk wonen in Neck-Zuid

Project bekijken
Nieuwbouw

De Nieuwe Tuinderij Oost: 181 diverse woningen

Project bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam