Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
Havikslaan 20-22

Transformatie van school naar studio’s

In opdracht van Stadgenoot heeft KBK bouwgroep twee oude schoolgebouwen in de Havikslaan in Amsterdam-Noord volledig getransformeerd tot 34 studio’s.

Veel originele elementen zijn behouden, zoals het glas-in-lood, het hekwerk van de trapopgang, de bogen boven de deuren, de raamboompjes, enz. Ook zijn de kleuren zoals ze vroeger waren weer in ere hersteld. De voormalige deuren van het klaslokaal zijn brandwerend gemaakt en voldoen nu aan de eisen van een buitendeur, maar met het behoud van de originele uitstraling. Van de toiletten zijn bergruimtes gemaakt. Door de hoge plafonds en vele ramen zijn alle woningen licht en ruim. Elke bewoner heeft zijn/haar eigen keuken en badkamer, maar om de saamhorigheid te bevorderen is er ook in elk gebouw een gezamenlijke keuken en was-/droogruimte.

In deze twee complexen, die samen Stek Noord worden genoemd wonen jongeren. Starters, studenten en statushouders die er samen een community van gaan maken!

  • Opdrachtgever Stadgenoot
  • Architect Jan Bakers Architecten
  • Realisatie KBK Vastgoedonderhoud B.V.
  • Omvang 34 studio's
  • Uitvoering 2018-2019

En we doen meer…
Vergelijkbare projecten

Renovatie

Restauratie rijksmonument Jan Maijenstraat in Amsterdam

Project bekijken
Nieuwbouw Renovatie

Verdichten en verduurzamen Statenjachtstraat in Amsterdam

Project bekijken
Renovatie

Duurzaam renoveren. Voorbereid op de toekomst

Project bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam