Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
Amsterdam Zuidoost

De Egoli-toren; efficiënte bouw van

80 duurzame sociale huurappartementen

In Amsterdam Zuidoost hebben wij de Egoli-toren voor woningstichting Rochdale gebouwd. In slechts anderhalf jaar werd dit project gerealiseerd door o.a. efficiënt gebruik te maken van prefab modules. Het gebouw bevat 80 sociale huurappartementen, variërend van twee tot vier kamers en een oppervlakte van 40 tot 85 m2.

De Egoli-toren voldoet aan de eisen voor een ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’ (BENG) en behoort tot de meest duurzaam gebouwde woningen in Amsterdam. Het streven was om de bewoners een optimaal pakket te bieden qua duurzaamheid, geluidsdichtheid en isolatie. Lage energiekosten, zonnepanelen en een ‘rainproof’ dak maken het niet alleen betaalbaar, maar ook ecologisch verantwoord. Er zijn daarnaast staalkabels aangebracht op de eerste zes lagen om groen omhoog te leiden. De passieve zonwering die ontstaat door de balkons, haalt de winterzon binnen en houdt de hete zomerzon buiten. Op dit project is circa 100 ton CO2 bespaard door te bouwen met restpartijen bakstenen.

 

De Egoli-toren is genomineerd door Arcam voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2024 (AAP).

  • Opdrachtgever Woningstichting Rochdale
  • Architect LEVS architecten
  • Realisatie KBK Bouw B.V.
  • Omvang 80 sociale huurappartementen
  • Uitvoering 2022 - 2023
  • Fotografie Jan Willem Dragt

En we doen meer…
Vergelijkbare projecten

Nieuwbouw

43 woningen in Pauwenven te Zaandam

Project bekijken
Nieuwbouw Renovatie

Verdichten en verduurzamen Statenjachtstraat in Amsterdam

Project bekijken
Nieuwbouw

82 woningen in De Keyser deelplan 8

Project bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam