Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
Friese Vlaak – Broeckgouw Volendam

102 appartementen in woonzorgcomplex Friese Vlaak 

In de nieuwe wijk Broeckgouw in Volendam realiseerden wij het appartementencomplex ‘Nieuw wonen en zorg’. De drie woongebouwen zijn een innovatief en toekomstbestendig alternatief voor de traditionele verpleeg- en verzorgingshuizen. Dit complex bestaat uit 102 woningen; 40 tweekamerappartementen ‘Beschermd Wonen’, een 62-tal driekamerappartementen ‘Wonen met een Plus’ en een wijk-ontmoetingsruimte van 150 m2. Ouderen kunnen in dit complex samen blijven wonen, ook als één van de twee een zorgvraag heeft. Dat maakt dit complex zo uniek.

BENG (Bijna Energie Neutraal)
Door zeer goede isolatie van vloeren, daken en wanden zijn de woning in de winter heerlijk warm en in de zomer warmen de woningen minder snel op. De woongebouwen zijn aangesloten op een eigen warmtepomp. Deze koelt en verwarmt de woningen door laagtemperatuur vloerverwarming. De kozijnen zijn voorzien van 3-dubbel glas en op de daken liggen 646 zonnepanelen.

  • Opdrachtgever De Vooruitgang, De Zorgcirkel, Wooncompagnie en Gemeente Edam-Volendam
  • Architect Fame
  • Realisatie KBK Bouw B.V.
  • Omvang 102 zorgappartementen
  • Uitvoering 2019-2020
  • Fotografie Jan Willem Dragt

En we doen meer…
Vergelijkbare projecten

Nieuwbouw

43 woningen in Pauwenven te Zaandam

Project bekijken
Nieuwbouw Renovatie

Verdichten en verduurzamen Statenjachtstraat in Amsterdam

Project bekijken
Nieuwbouw

82 woningen in De Keyser deelplan 8

Project bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam