Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
16 november 2020

Project Friese Vlaak opgeleverd

In Volendam hebben wij het project aan de Friese Vlaak opgeleverd voor drie verschillende opdrachtgevers: Wooncompagnie, Stichting De Vooruitgang en De Zorgcirkel. Alle opdrachtgevers zijn bijzonder enthousiast over de kwaliteit, bouwsnelheid en het eindresultaat. De drie complexen met daarin 102 appartementen en een wijkontmoetingsruimte zijn bestemd voor ouderen met óf zonder zorgvraag. Dit is een prachtig concept, waardoor partners samen kunnen blijven wonen, ook als één van beide partners zorg nodig heeft. De Friese Vlaak bevindt zich in de nieuwste wijk De Broeckgouw en met deze 102 woningen springt het in op de grote behoefte aan woningen voor ouderen. De Friese Vlaak heeft een lounge en een woonkeuken per 10 tweekamerappartementen. Hierdoor hebben de bewoners een stuk voor zichzelf en iets gezamenlijks.

Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG)
Het complex is volledig aardgasloos en is een zogenaamd Bijna Energie Neutraal Gebouw. Elk van de drie gebouwen heeft een eigen warmtepomp met bronnen tot 150 meter diepte die met lage temperatuurs- vloerverwarming de woningen verwarmen en koelen. Om de energiebehoefte te verlagen zijn vloeren, gevels en daken goed geïsoleerd. Het glas is als 3-dubbel glas uitgevoerd en er is standaard buitenzonwering aangebracht om te voorkomen dat de woningen te veel opwarmen. De daken van de drie gebouwen zijn voorzien van een maximum aantal zonnepanelen.

Twee complexen al deels bewoond
Twee van de drie complexen waren al eerder opgeleverd. Hier hebben een aantal nieuwe bewoners hun intrek al genomen. Zij hebben hun twee- of driekamerwoning ingericht naar hun wensen of zijn daar nog volop mee bezig. Nu is ook het middelste complex helemaal klaar. Deze is bestemd voor ouderen die al zorg nodig hebben en naar alle waarschijnlijkheid zullen de bewoners hier tussen kerst en oud en nieuw naartoe verhuizen. In de tussentijd wordt er nog hard gewerkt aan de bestrating en het groen.

Tevreden met het resultaat
Robèr van Galen, projectleider bij KBK bouwgroep: “Bij KBK bouwgroep vonden we dit een geweldige opdracht. We bouwen en onderhouden veel zorgprojecten en deze paste daar heel goed bij. Dit project was ideaal. Omdat het zo dicht bij kantoor was, leek het wel een thuiswedstrijd. De samenwerking met de opdrachtgevers, Bert ter Haak (Wooncompagnie), Bernard Eeltink (Stichting De Vooruitgang) en Jeroen de Vos (Zorgcirkel) verliep prima. Korte lijnen en snelle reacties maakte het mogelijk om, ondanks vele wijzigingen en aanvullende wensen, een prachtig project binnen de werkbare dagen op te leveren!”

Vergelijkbare berichten

Meterhuis, Haarlemmer Stroom, Haarlem
16 mei 2024

Haarlemmer Stroom; Samen durven én doen

Bericht bekijken
30 april 2024

Restauratie Rijksmonument aan Jan Maijenstraat

Bericht bekijken
26 april 2024

Bouw van laatste deelplannen De Keyser gestart!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam