Ontwikkeling

Ontwikkeling

KBK Bouwgroep is actief op het gebied van projectontwikkeling in verschillende vormen. Enerzijds werkt KBK in opdracht van diverse opdrachtgevers mee als partner in een bouwteam. De betrokken medewerkers passen hun kennis en vaardigheden zo optimaal mogelijk toe en zo wordt er gezamenlijk naar een succesvolle oplevering toegewerkt. Anderzijds voert KBK projecten uit in eigen beheer. Bij een groot deel van deze projecten worden de door KBK ontwikkelde, unieke woningconcepten ‘UwWoning’ en ‘UwWoning Plus’ gerealiseerd. Dit woningconcept is volledig doorontwikkeld in lijn met de huidige (kwaliteits-) eisen en normen. Meer informatie over dit concept kunt u vinden bij ‘Uw woning-concept’.

Projectontwikkeling

KBK probeert steeds meer vanaf het initiatief bij een project betrokken te zijn. Dit doen wij het liefst vanuit een aanbesteding of gezamenlijke ontwikkeling. Ook nemen wij zelf het initiatief tot ontwikkeling, waarin wij een deel van het afzetrisico op ons nemen en de voornaamste winst in de continuïteit van onze eigen productie zit. Door vroegtijdig betrokken te zijn bij initiatieven, kunnen wij onze expertises direct vertalen in een gedegen plan. Vanaf  het opstellen van een PVE (Programma van Eisen), samenstellen van een ontwerpteam, aanvragen van de benodigde vergunningen en begeleiding van de verkoop.

Woningverkoop

KBK verzorgt voor zowel de eigen ontwikkelingen als projecten in gezamenlijke ontwikkeling veelal de verkoop en kopersbegeleiding. Onderstaand treft u een overzicht van de actuele projecten die in de verkoop gaan of zijn.

De Vaart te Purmerend

In de geliefde wijk Weidevenne in Purmerend, aan de oever van het Noordhollandsch Kanaal, wordt het appartementengebouw De Vaart gerealiseerd door BPD en KBK Bouw. Een transparant complex met 30 ruime koopappartementen, allemaal met een ruim terras. Je woont hier met fraai uitzicht, op loopafstand van het historische centrum van Purmerend. Kijk hier voor de website met alle informatie en verkoopprijzen!

Wonen in van der Pek

Na het succes van de verkoop van de gerenoveerde woningen in de Begoniastraat te Amsterdam-Noord, is KBK nu 28 woningen aan het renoveren in Van der Pekbuurt. Deze staan in de Jasmijnstraat, Oleanderstraat en de Van der Pekstraat.  De woningen worden aan de buitenkant grondig aangepakt en in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Binnen wordt de indeling aangepast aan de huidige eisen. Ook deze 28 woningen zijn al weer verkocht.

Uw Woning-concept

KBK heeft een lange staat van dienst op het gebied van woningbouw. Met deze jarenlange ervaring in de achterzak is er een conceptwoning ontwikkeld: de UwWoning.

De UwWoning is een flexibel te bouwen conceptwoning met een bijzonder korte bouwtijd en aantrekkelijke vraagprijs. Dit kan worden gerealiseerd doordat er achter de gevel een grote mate van standaardisatie is doorgevoerd die met vaste ketenpartners is uitgewerkt. De architectuur van de UwWoning kan worden toegepast binnen elke omgeving en wordt per project ontworpen.

UwWoning Plus (groene variant)

All electric
Binnen dit principe wordt voor het verwarmen en verkoelen van het huis de constante temperatuur van de bodem gebruikt. Dit concept is volledig elektrisch waardoor een gasaansluiting overbodig is.

Passief huis
Bij toepassing van het ‘Passief Huis’ concept wordt er optimaal geïsoleerd en zo luchtdicht mogelijk gebouwd zodat het warmteverlies minimaal is. Om de huizen te verwarmen wordt er gebruik gemaakt van zonnewarmte waardoor extra verwarmen van de huizen vrijwel onnodig is.

Zonne-energie
Dit energieconcept maakt gebruik van zonne-energie zowel voor ruimteverwarming, warm tapwater als voor het opwekken van elektriciteit.

Bouwteams

KBK werkt het liefst in bouwteams, waarbij projectontwikkelaar, opdrachtgever, aannemer en installateurs vanaf het eerste moment aan tafel zitten. In dit verband kunnen wij onze kennis en kunde aanwenden om tot een , voor alle partijen, zo optimaal mogelijk ontwerp te komen. Met als resultaat een zeer gestructureerde uitvoering. Als we daarna ook nog een LEAN-planning maken door middel van de X-matrix, zijn wij helemaal in ons element. Doen waar je het beste in bent, met inspraak in het eindresultaat. Dat is de beste manier om fouten en faalkosten te voorkomen.Projecten uitgelicht

Verfijn zoekopdracht
Activiteit
Ontwikkeling
uw partner in bouw, renovatie en vastgoedonderhoud