Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
5 maart 2019

Ondertekening aannemingsovereenkomst ‘Nieuw Wonen en Zorg’ in Volendam

Op 14 februari jl. werden de aannemingsovereenkomsten getekend voor de 102 woningen ‘Nieuw Wonen en Zorg’ die KBK bouwgroep gaat bouwen voor Stichting Woningbeheer De Vooruitgang en Wooncompagnie in de nieuwe wijk de Broeckgouw in Volendam. Namens KBK bouwgroep waren Paul Klouwer, Marco Tol en Henry Schilder aanwezig. Namens De Vooruitgang waren dat Fred de Boer en Bernard Eeltink en namens Wooncompagnie waren dat Stefan van Schaik en Bert ter Haak. Het complex is ontwikkeld door De Vooruitgang en Wooncompagnie en wordt straks gehuurd door de bewoners met een zorgvraag. De Zorgcirkel gaat daarbij de zorg verlenen.

Paul Klouwer, directeur KBK bouwgroep: “Wij zijn verheugd dat wij dit bijzondere en mooie complex mogen bouwen in ons vestigingsdorp. Met Wooncompagnie werken we al heel prettig samen en we kijken nu ook uit naar de samenwerking met De Vooruitgang.”

“In de Broeckgouw realiseren wij een innovatief en toekomstbestendig alternatief voor een traditionele verpleeg- en verzorgingshuizen. Een prachtig project waar mensen zelfstandig kunnen wonen, zelfs met een  zwaardere zorgvraag. Dat vinden bij belangrijk.” vult Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie aan.

Het appartementencomplex ‘Nieuw Wonen en Zorg’ bestaat straks uit 40 tweekamerappartementen ‘Beschermd Wonen’, een 62-tal driekamerappartementen ‘Wonen met een Plus’ en een wijk-ontmoetingsruimte van 150 m2.

De 40 appartementen Beschermd Wonen zijn o.a. bestemd voor alleenstaande ouderen met dementie of een andere zware zorgvraag. Zij krijgen de beschikking over een ruim tweekamerappartement en een gemeenschappelijke buurtkamer per etage. Zorg en begeleiding van De Zorgcirkel is hier 24/7 aanwezig.

De appartementen Wonen met een Plus zijn o.a. bestemd voor oudere paren waarvan een van de partners een zorgvraag kan hebben. Zodoende worden stellen niet gescheiden, ook als een van hen zware zorg nodig heeft. Eenzaamheid wordt bestreden doordat elke etage beschikt over een ontmoetingsmogelijkheid. “Door dit woonzorgconcept kunnen alleenstaande ouderen en ook echtparen het leven blijven leven in hun eigen vertrouwde omgeving. Een prachtige ontwikkeling waarbij De Zorgcirkel toekomstige bewoners professionele (zware) zorg en ondersteuning thuis kan bieden” aldus Monique Cremers, lid raad van bestuur De Zorgcirkel.

De start van de bouw is voorzien voor juli 2019 en oplevering van het gehele complex zal volgens planning eind 2020 plaatsvinden.

  • Foto Fred de Boer, Paul Klouwer en Stefan van Schaik
  • Artist Impressions Fame
  • Oplevering 2020–2021

Vergelijkbare berichten

Meterhuis, Haarlemmer Stroom, Haarlem
16 mei 2024

Haarlemmer Stroom; Samen durven én doen

Bericht bekijken
30 april 2024

Restauratie Rijksmonument aan Jan Maijenstraat

Bericht bekijken
26 april 2024

Bouw van laatste deelplannen De Keyser gestart!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam