KBK Nieuws
21 Dec 2017

KBK Kerstgedachte 2017

Net als vorig jaar pakt KBK bouwgroep het anders aan: in het kader van de kerstgedachte worden de kerstkaarten en geschenken, die wij normaal gesproken versturen naar relaties en opdrachtgevers, vervangen voor een schenking aan drie goede doelen. Naar aanleiding van onze kerstactie van vorig jaar heeft Jan-Willem Smit, van onze partner Rinkel & Smit, aangegeven dit jaar graag mee te willen doen met de kerstactie. Wij zijn natuurlijk heel blij met dit initiatief en zijn financiële bijdrage.

Eerder deze maand hebben wij al onze relaties gevraagd een keuze te maken uit drie goede doelen. Aan de hand van de uitkomsten hebben wij het totaalbedrag van € 10.000 verdeeld. Deze week hebben wij de cheques overhandigd. 

 

Een donatie van € 4.200 aan het Ronald McDonald Huis in Amsterdam
Ron Klouwer, Jan Bond en Jan-Willem Smit overhandigde de cheque aan Reina Hazenberg van het Ronald McDonald Huis. Haar reactie: “Heel veel dank voor jullie geweldige donatie van € 4.200! Met deze donatie maken jullie 70 overnachtingen mogelijk. En helpen jullie ons in onze missie: Keeping families close.” In Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het VU Medisch Centrum. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Voor ouders van ernstig zieke kinderen is het Ronald McDonald Huis een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij vrijwilligers, management en andere ouders die zich in eenzelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden. Meer informatie vindt u op: www.kinderfonds.nl/huis-emma-amsterdam
 

Een donatie van € 3.100 aan Stichting Ambulance Wens

Kees en Ineke Veldboer van Stichting Ambulance Wens namen dankbaar de cheque in ontvangst van Paul Klouwer, Ron Klouwer en Jan-Willem Smit en vertelden ons dat zij voor dit bedrag ongeveer 8 wensen in vervulling kunnen laten gaan. Stichting Ambulance Wens is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van terminale patiënten, die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. Zij doen dit met speciaal hiervoor ontwikkelde ambulances. Meer informatie vindt u op: www.ambulancewens.nl

 

Een donatie van € 2.700 aan Edukans
Nick en Simon namen als ambassadeurs van Edukans de cheque in ontvangst van Ron Klouwer en Jan Bond en Ed Bakker van Rinkel en Smit. Ook Christina van der Heijden van Edukans was aanwezig. Christina: "We vinden het geweldig dat KBK bouwgroep en Rinkel en Smit Edukans steunen met deze prachtige gift voor de Eritrese vluchtelingen in Ethiopië. Edukans heeft diverse projecten. KBK heeft gekozen voor het project 'Aisha moest vluchten'. Aisha is gevlucht uit Eritrea en zit in een vluchtelingenkamp in Ethiopië. Zij is één van de weinigen die daar naar school gaat. Edukans zamelt geld in om hier meer leslokalen te bouwen en te zorgen voor bijscholing. Ook proberen zij ouders van het belang van onderwijs te overtuigen, zodat meer kinderen onderwijs kunnen volgen. Meer informatie vindt u op: www.edukans.nl/programma/aisha-moest-vluchten.

Naast deze financiële donaties gaan wij in de loop van 2018 ook nog zelf de handen uit de mouwen steken. Hierover later meer.

Met deze actie hopen wij meer bedrijven, collega's en partners te inspireren om hetzelfde te doen. #kerstgedachte

-
uw partner in bouw, renovatie en vastgoedonderhoud