Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles

Uniek project: Molen De Veldmuis

Molen De Veldmuis, ook wel bekend onder de naam ‘De Kikkert’, is herbouwd op zijn oorspronkelijke locatie aan de Veerzagersloot bij de Kikkertse Kluft in Westzaan. Het wordt geen productiemolen, maar een woonhuis waarvoor de energie met behulp van windkracht zal worden opgewekt.

Zo’n zeventien jaar geleden kwam Gé Sombroek van Somass Bouwbedrijf met plannen voor de herbouw van de molen en zo’n vier jaar geleden werd er eindelijk een koper gevonden die er met zijn gezin gaat wonen. Samen met molenbouwer Remco Jonker, die werd gevraagd om het molengedeelte te realiseren werden de plannen recent gerealiseerd. Zij kozen natuurlijk voor de elektrische ondersteuning van, Van Dalsem.

Van Dalsem verzorgt hier de totale elektrische installatie zoals groepenkasten en aansluitpunten voor de verlichting, sauna, laadpalen en andere luxe faciliteiten die de woning straks te bieden heeft. Daarnaast is Van Dalsem verantwoordelijk voor de bekabeling van de domotica-installatie, netwerk/wifi-installatie, audio-installatie, alarminstallatie, camera-installatie, CAI-installatie en toegangscontrole.

Frank Bakker, monteur Van Dalsem: “Werken op zo’n unieke locatie, maakt je dag nét wat leuker. Daarbij zijn de werkzaamheden nog uitdagend ook. Zo hebben we kilometers buis en draad getrokken, waarbij alles door de houten constructie van de molen geboord moest. Dat maak je niet iedere dag mee!”

Nieuwsgierig naar onze projecten? Houd onze social kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam