Met de brede regionale kennis en de bewezen structuur uit Amsterdam kunnen we gefaseerd doorpakken.
KBK bouwgroep heeft de ambitie om ‘dé bouwpartner van de Randstad’ te worden. KBK vastgoedonderhoud is hier een belangrijk onderdeel van. Niet alleen in Noord-Holland, ook zeker in Zuid-Holland. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een bedrijfsleider Vastgoedonderhoud voor de regio Wateringen. Die vonden we in Cees Krijgsman, voor wie vastgoedonderhoud geen onbekend terrein is.
Wat andere bedrijven zeggen kunnen wij écht waarmaken..!
Vanaf September is Cees in dienst bij KBK. “Mijn doel is om echt te groeien met VGO in de regio Wateringen. In november start Rijswijk Wonen en dan gaan we doorpakken.” Het KCC speelt daarin een centrale rol. Iets waar hij vanaf moment één van onder de indruk is. “Zo op de rit, met zo weinig verloop. Wat andere bedrijven zeggen, kunnen wij écht waarmaken. De bezetting in Volendam is hoog met weinig verloop. Geen uitzendbureau, gewoon eigen mensen. Hoe dat hier is geregeld, petje af!”
‘We geven onze opdrachtgevers weer ogen’
Ook op het gebied van data ziet Cees een duidelijk verschil. “We geven onze opdrachtgevers weer ogen. Zij weten zelf soms helemaal niet wat er allemaal gebeurt in hun woningen. Door kant-en-klare rapportage aan te leveren, maken we inzichtelijk wat er allemaal gebeurt. We zeggen niet alleen dat we doen wat we beloven, maar bewijzen dit ook met onze data. En daar blijft het niet bij, we gaan ook graag met opdrachtgevers in gesprek om te laten zien hoe zij voordeel kunnen halen uit onze data.”
“Pieter en Linda gaan dan even zitten met de klant en nemen hen heel netjes mee. Wat zij zien, waar het proces spaak loopt en welke conclusie zij hieruit kunnen trekken. En dit doen zij zo goed dat ik twee weken later in een tactisch overleg met co-makers vier veren in m’n reet gestoken krijg door de opdrachtgever. Ja, dan hoef je zelf niet zo veel meer te zeggen, hè.”
‘Kom naar Volendam en geef me de kans om te kijken wat jij dan wil’
Dat Cees bij KBK kwam werken, stond allesbehalve vast. “Na mijn eerste gesprek heb ik KBK zelfs afgebeld. Ik had een positief gesprek met Theo en Kees Zwarthoed, maar ik was ook met een andere partij in gesprek. Omdat ik niemand aan het lijntje wilde houden, besloot ik KBK af te bellen.” Toen ik dat deed, zei Theo: ‘Cees, geef me de kans om te kijken wat jij dan wil, kom naar Volendam.’ Hij was volhardend, en dat deed wat met me. Dus ik ging toch maar naar Volendam.”
‘Het leek wel gescript, maar dat was het niet. Het voelde goed’
Officieel was er een uur ingepland met Ron, Theo en Joost. “Uiteindelijk hebben we de hele dag met elkaar gezeten. Rondje door het pand, je kent het wel. Het pand in Volendam is overigens echt super mooi.” Tijdens het koffiehalen kwam hij op de gang de ene na de andere oud-collega tegen. “Het leek wel gescript, maar dat was het niet. Zoveel bekende gezichten voelde goed. Per toeval kwam ik Marc Zwier nog tegen. ‘Jij bent toch Cees? Ja, we hebben het over je gehad, leuk dat je toch komt.’ Met alle indrukken van Volendam op zak reed hij terug naar Wateringen. “Op de terugweg belde Theo alweer met de vraag wat ik van het gesprek vond. Dat soort dingen geeft aan dat ze met me bezig zijn. De aandacht en het warme ‘familiegevoel’ is voor mij uiteindelijk doorslaggevend geweest in mijn keuze.”
De eerste kennismaking met vastgoedonderhoud
Op zijn 16e ging hij bij zijn vader in dienst. “Ik begon als timmerman en werkte aan dakkapellen en aanbouwen. Maar na twee weken wist hij dat hij naar kantoor wilde. “Dat zag mijn vader niet zitten.” Dus kreeg hij de verantwoording voor zijn eigen corporatie. Vidomes in Rijswijk. “Dat ging toen nog heel ouderwets. Ik ging daar naartoe, nam een bakje koffie en vroeg: ‘Heb je nog bonnetjes voor me?’ Zo werkte dat. Spoedjes werden doorgebeld. En als je dan binnenkwam en je zag een opzichter, dan vroeg hij altijd of we nog tijd hadden voor wat mutatiewoningen. Dus dat deed ik ook, en had ik nog twee bonnetjes. Dat ging uiteindelijk best goed. Later volgden corporaties in Delft en Zoetermeer, en ging ik ook voor Vestia werken. Omdat het zo veel werd, moest ik wel naar kantoor. Uiteindelijk ben ik daar weggegaan. Ik dacht: wat je ook doet, je blijft het zoontje van de baas.”
Leren hoe het binnen andere bedrijven gaat
Bij Heembouw kwam Cees in een open en transparante organisatie terecht, heel anders dan het bedrijf van zijn vader. “Mijn vader was een hele directieve leider. ‘Ik bepaal hoe het gaat, en zo gaat het dan ook.’ Dat was bij Heembouw het tegenovergestelde.” Toch ging hij al snel verder. Via een docent van zijn opleiding kwam hij bij Bakels en Ouwerkerk terecht. Ook hier ging hij al snel weg, mede door de crisis. Hij wilde voor zichzelf beginnen, alleen werd hij aan zijn concurrentiebeding gehouden. Daardoor ging hij nog een jaar aan de slag bij een dakdekkersbedrijf. Toen startte hij Cetabouw. Zeven jaar lang had hij zijn eigen bedrijf. “In de crisis, dus dat werd steeds gekker. Veel werken, ik nam wat personeel aan. Het ging goed.”
‘Pap, zullen we voetballen of moet je wéér werken?’
“Ik ben om twee redenen gestopt. In de crisis hadden we veel werk voor een techbedrijf. Zij gingen failliet en trokken mij bijna mee. Daar had ik echt geen zin in. Ik dacht: hier doe ik het niet voor. Maar doorslaggevend was het moment met mijn zoon. Op vakantie, in Ibiza, kwam mijn zoontje met de bal onder zijn arm naar me toe. Hij vroeg: ‘Pap, zullen we voetballen, of moet je wéér werken?’ Nou, die kwam keihard binnen. Vanaf dat moment besloot ik het bedrijf over te dragen. Dus ik stopte ermee.”
Via onder andere Heembouw en Qbuild is Cees uiteindelijk bij KBK terechtgekomen.
Wat Cees heeft geleerd van zijn carrière?
“Een beetje praktische kennis en ervaring is voor mij een groot pluspunt geweest. Ik weet zelf ook hoe het is om een keukentje naar de vierde verdieping te tillen. Dat praat wel makkelijker.” En voor iedereen die nu nog buiten loopt en een toekomst binnen ambieert, heeft Cees ook nog een tip. “Er zijn tegenwoordig zoveel cursussen en opleidingen die je kunt volgen, ook tijdens je werk. Niet makkelijk, maar waar een wil is, is een weg, zeggen ze altijd. En als het ergens kan, is het bij KBK. Er zijn hier volop voorbeelden van mensen die van buiten naar binnen zijn gegaan.”
Vergelijkbare berichten
KBK bouwgroep en Rijswijk Wonen sluiten overeenkomst als partners voor reparatieonderhoud en BKT-renovaties
Bericht bekijkenWij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?