Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
30 april 2018

Lingotto en KBK bouwgroep verwerven Haarlemmer Stroom

Lingotto heeft op 26 april 2018 samen met KBK bouwgroep een terrein van 2,5 Ha aan Het Spaarne in Haarlem verworven. Op het terrein, momenteel bekend als ‘De Nieuwe Energie’ staan diverse monumenten in verschillende stadia van verval en twee moderne bedrijfsverzamelgebouwen die verhuurd zijn aan 25 verschillende huurders. Binnen het huidige bestemmingsplan kan er in totaal ca. 30.000 m2 creatieve bedrijfsruimte en evenementenruimte gerealiseerd worden.

Lingotto heeft het terrein verworven uit een faillissement in nauw overleg met de curator, de financier en de gemeente Haarlem. Met de gemeente Haarlem is afgesproken dat geïnvesteerd gaat worden in het oorspronkelijke masterplan uit 2004 om van deze locatie een hotspot te maken. Wethouder Jeroen van Spijk van Ruimtelijke Ontwikkeling is blij dat Haarlem dit dossier na 16 jaar kan sluiten. “Het is een prachtige stap voor de stad dat we nu samen met een goede partij verder kunnen om van dit gebied een aantrekkelijke, creatieve plek te maken. Ik heb alle vertrouwen in Lingotto, een partij die al diverse succesvolle projecten heeft afgerond in industrieel erfgoed.”

Lingotto en KBK bouwgroep beginnen direct met het opruimen van het terrein. Waar mogelijk worden de monumenten geconserveerd en wordt het parkeren gereguleerd. Het eerste monument dat daadwerkelijk wordt herontwikkeld betreft het complex met daarin het Meterhuis, de Zuiveringshal en de voormalige Oerkap, naar het ontwerp van Max van Aerschot. De belangrijkste huurder voor deze monumenten wordt Pepperminds. Deze echte Haarlemse onderneming in fieldmarketing vestigt hier naar verwachting in 2020 haar nieuwe ‘home base’ gecombineerd met horeca aan het water.

Op het terrein liggen meerdere monumenten, waarvan de Turbinehal een belangrijk rijksmonument is. Dit gebouw is momenteel in gebruik als evenementenlocatie ‘De Lichtfabriek’. Vooruitlopend op een grondige renovatie wordt dit gebruik tijdelijk voortgezet. Voor het Administratiekantoor wordt met de huurder de voortzetting van de relatie overlegd. De overige monumenten, het directiekantoor, de portiersloge en de beheerderswoning, staan momenteel leeg en zullen waar mogelijk geconserveerd worden, in afwachting van een definitieve bestemming.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam