Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
19 maart 2019

Leerlingen van ‘t Kofschip metselen hun eerste muurtje

Vandaag waren er negen leerlingen van groep 7 van ’t Kofschip te gast op onze bouwplaats in Oosthuizen. Dit in het kader van hun MIG-KiTlessen (zie hieronder). Wij verwelkomden ze met wat drinken en wat lekkers, waarna ze een korte introductie kregen over KBK bouwgroep. Vervolgens werd er samen met uitvoerder Fabian Zuidema naar werktekeningen gekeken van een vrijstaande woning. Tijdens de rondleiding over het bouwterrein kregen de kinderen de gelegenheid om de woning, die ze eerder op tekening hadden gezien, ook van binnen te bekijken. Dat maakte het extra bijzonder. Fabian legde uit hoe een woning tot stand komt. De kinderen waren geïnteresseerd en stelden veel vragen. Na de rondleiding mochten alle kinderen nog een paar stenen metselen. Zo voor de eerste keer werd het een prima muurtje. De kraanmachinist liet nog even zien hoe de torenkraan werkte en toen wat het alweer afgelopen. Met een goodiebag in de hand konden ze weer met de bus terug naar Volendam.

 

MiG-KiT is een initiatief van de Manuele Intelligentie Groep (MIG). Het is een startpakket voor basisscholen die meer aandacht aan manueel intelligente kinderen, aan techniek en de technische beroepen willen besteden. MIG organiseert jaarlijks bedrijfsbezoeken voor de leerlingen van groep 7 van de aangesloten MiG-KiT-scholen. Het gaat daarbij om wel 900 leerlingen die vaak voor het eerst op de bedrijfsvloer van een technisch bedrijf lopen.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam