Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
7 september 2020

Kijkdag Friese Vlaak in Volendam

Op woensdag 2 september konden nieuwe bewoners van de Friese Vlaak in Volendam een kijkje nemen in de appartementen. KBK bouwgroep realiseert aan de Friese Vlaak in de Broeckgouw een gloednieuw woon-zorgcomplex, bestaande uit 102 appartementen, voor ouderen. Opdrachtgevers zijn wooncorporaties Wooncompagnie en De Vooruitgang samen met De Zorgcirkel en Gemeente Edam-Volendam.

De eerste paal werd in de zomer van 2019 geslagen. Nu ruim een jaar later zijn de appartementen al zover gevorderd, dat de nieuwe bewoners kunnen kijken welke woning het beste bij hen past. De echte oplevering van de appartementen zal later dit jaar plaatsvinden. De komende maanden worden de puntjes op de i gezet.

Mijnheer Snijders van 89 jaar (foto 2) is samen met zijn dochter gekomen: “Ik woon nu in Edam, maar ben er aan toe mijn woning met tuin te verlaten voor een appartement. Ik ben een zeiler en heb tot mijn 82e solo gezeild op het IJsselmeer. Ik hoop vurig dat ik een woning toegewezen krijg met uitzicht op het IJsselmeer”.

Wonen op je eigen manier
Aan de Friese Vlaak zijn in totaal 102 woningen gerealiseerd voor ouderen uit de gemeente Edam-Volendam. Bewoners kunnen er geheel zelfstandig wonen en de zorg die zij nodig hebben inkopen. Alle woningen zijn geschikt voor het verlenen van zorg maar het hoeft niet. Mevrouw Tielkemeijer van 67 (foto 4) is verheugd dat zij is uitgenodigd om een kijkje te nemen. “Het is een prachtig initiatief zo’n complex te bouwen met een wijkontmoetingsruimte erbij. Het contact tussen ouderen en buurtbewoners krijgt hiermee de juiste zet in de rug. Als zorg in een later stadium nodig blijkt, dan kunnen bewoners gewoon in de woning blijven wonen.”

Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG)
Het complex is volledig aardgasloos en is een zogenaamd Bijna Energie Neutraal Gebouw. Elk van de drie gebouwen heeft een eigen warmtepomp met bronnen tot 150 meter diepte die met lage temperatuurs- vloerverwarming de woningen verwarmen en koelen. Om de energiebehoefte te verlagen zijn vloeren, gevels en daken goed geïsoleerd. Het glas is als 3-dubbel glas uitgevoerd en er is standaard buitenzonwering aangebracht om te voorkomen dat de woningen te veel opwarmen. De daken van de drie gebouwen worden voorzien van een maximum aantal zonnepanelen.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam