Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles

KBK vastgoedverbetering restaureert

rijksmonument aan Jan Maijenstraat

Bij het verbeteren en verduurzamen van bestaande woningen komen we soms echte pareltjes tegen. Zo kregen we de kans om aan de slag te gaan bij een bijzonder pand van Lieven de Key aan de Jan Maijenstraat 11-17 in Amsterdam. Het rijksmonument en voormalig schoolgebouw is al enige tijd in gebruik als studentenhuisvesting. KBK vastgoedverbetering heeft afgelopen jaar dit monumentale pand grondig aangepakt, zowel van binnen als van buiten. Het resultaat is een prachtig gerestaureerd gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd.

Om de studentenhuisvesting duurzamer te maken en de energierekening zo laag mogelijk te houden, zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo is al het enkelglas op de verdiepingen vervangen door Fineo glas (HR+++), nadat het houtrot was hersteld. Een externe partij heeft de isolatie en dakbedekking vernieuwd en zonnepanelen geïnstalleerd voor optimale duurzaamheid. Bovendien is alle verlichting in de algemene ruimtes door ons vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Om de veiligheid en het binnenklimaat te waarborgen, zijn er ook nieuwe MV-boxen met CO2-sensoren geplaatst in de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes.

Ook is er veel aandacht besteed aan het opknappen van zowel de buitenkant als de binnenkant van het gebouw. Binnen zijn de keukenvloeren vernieuwd en alle trappenhuizen zijn teruggebracht naar hun oorspronkelijke kleurstelling. Ook zijn de slijtstrippen van de trap vervangen. Aan de buitenkant hebben we de hardhouten antislip vlonderdelen en de constructiebalkjes van de vier balkons vernieuwd. Daarnaast is slecht voegwerk vervangen en zijn de gebroken keramische muurafdekkers bij de dakrand vervangen door nieuwe muurafdekkers met dezelfde uitstraling. Het schilderwerk aan de houten en stenen elementen is uitgevoerd volgens de normen voor monumentale panden en in de oorspronkelijke kleurstelling.

Al met al was dit een bijzonder project voor KBK vastgoedverbetering, aangezien ons vakmanschap ditmaal werd ingezet bij een monumentaal pand. Het resultaat is een prachtig gerestaureerd gebouw dat helemaal klaar is voor de toekomst. Samen werken we aan woningen met meer wooncomfort en lagere energielasten voor haar huurders. Omdat we bouwen voor mensen.

Vergelijkbare berichten

Meterhuis, Haarlemmer Stroom, Haarlem
16 mei 2024

Haarlemmer Stroom; Samen durven én doen

Bericht bekijken
26 april 2024

Bouw van laatste deelplannen De Keyser gestart!

Bericht bekijken
5 maart 2024

Herontwikkelings­plannen Wonen aan de IJe

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam