Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles

Thuis in zorg. Dat kunnen we inmiddels wel stellen. De mannen van KBK MediZorg zijn onze specialisten wanneer het gaat om werkzaamheden in én rondom medische centra. Met de expertise en vakmanschap binnen deze divisie, hebben we recent revolutionair werk verricht.

De cyclotron is een deeltjesversneller waarmee een klein beetje radioactiviteit wordt gemaakt. Nucleair geneeskundigen gebruiken radioactief materiaal om vast te stellen of organen goed functioneren en om in een vroeg stadium kankergezwellen op te sporen. Daarvoor heeft het Amsterdam UMC deze cyclotron nodig en moest deze ingehuisd worden. Een bijzonder en spannend project!

De inhuizing van de cyclotron werd in opdracht van BV Cyclotron VU overgedragen aan AT Osborne en uitgevoerd door KBK MediZorg. BV Cyclotron VU produceert radiofarmaca en radiochemicaliën voor medische diagnostiek en onderzoek.  De cyclotron is ontwikkeld door IBA Radiopharma Solutions, een Belgisch bedrijf dat al meer dan 35 jaar de wereldleider voor de levering van PET & SPECT-cyclotrons van 18 MeV tot 70 MeV voor de productie van radiofarmaceutica. Het is inmiddels de 3e cyclotron die geplaatst is in het Amsterdam UMC, locatie VUmc.

KBK MediZorg heeft op de eerste dag van de uitvoerende werkzaamheden de zwaarbeveiligde isotopen bunker geopend. De daaropvolgende dag hebben zij de openingswerkzaamheden voortgezet en is de 18 ton wegende cyclotron ingehuisd in de bunker. Vervolgens is de bunker weer gesloten.

Rondom de werkzaamheden zijn diverse filmwerkzaamheden verricht om dit alles goed vast te leggen. Zie hierbij het resultaat!

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam