Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
15 november 2019

Roy van Oeteren, uitvoerder op het project Neck-Zuid.

In de vroege ochtend stap ik de bouwplaats op om met Roy in gesprek te gaan. Bij het maken van de afspraak moest ik vroeg komen, want “dan is mijn kleding nog schoon en dat staat netter op de foto”, verzekerde hij mij. Het is duidelijk te zien, Roy is gestructureerd en houdt van een nette bouwplaats. De mannen zijn al druk aan de slag en met bouwlampen kijkt Roy of de werkzaamheden allemaal volgens planning lopen.

We zijn in Neck-Zuid op een prachtige locatie, hier worden 42 koopwoningen gerealiseerd evenals 18 huurwoningen voor Wormer Wonen, beiden ontwikkeld door BPD. Het feestje voor de start van de bouw was voor de toekomstige bewoners een leuk moment om elkaar te leren kennen en Roy heeft ook enkele van de bewoners rondgeleid op de bouwplaats. Achter de menigte staan en toekijken is niets voor Roy; hij vindt de interactie met de toekomstige bewoners belangrijk. “Wij realiseren hier tenslotte hun toekomstige woning” aldus Roy.

We stappen de bouwkeet binnen waar we aan de koffie de werkzaamheden voor hem als uitvoerder bij KBK bouwgroep doornemen. Roy kijkt terug op de ervaring die hij heeft opgedaan in de afgelopen jaren en hoe deze goed van pas komt bij zijn hedendaagse werkzaamheden. Ik sta voor een groot TV-scherm als Roy mij vertelt over de digitale werkwijze, zonder papier. Middels de moderne technieken van Dalux (KBK bouwgroep is de eerste bouwer die deze samenwerking voor een langdurige partnerschap is aangegaan) worden planningen en tekeningen besproken. “Alles is direct zichtbaar en de gewijzigde plannen zijn altijd up-to-date, hierdoor verminderen we het papiergebruik en kans op het uitwerken van een verouderde tekening” aldus Roy. Het grote voordeel vindt hijzelf in de eenheid van het systeem, als we allemaal werken volgens één systeem kunnen we sneller schakelen en de werkzaamheden overnemen.

Op de vraag wat Roy ziet als een echte uitdaging in zijn werkzaamheden, is hij vrij duidelijk: “het werk is gevarieerd en elke keer hebben we weer nieuwe kansen die gerealiseerd moeten worden. Deze week was het vooral nat vanwege de regen en moeten we snel schakelen om te voorkomen dat het water niet goed wegloopt. Volgende week zal er vast een nieuwe uitdaging zijn. Belangrijk is dat we onze planning goed volgen, helder communiceren naar elkaar en waar nodig in overleg bijsturen. Het samenwerken met mijn collega’s op de bouw en op kantoor is een prettige wisselwerking en maakt deze job zo leuk.”

Benieuwd of ons blauw ook past bij jou? Kijk dan op www.kbkbouwgroep.nl/vacatures en wellicht sta je samen met Roy op een volgende bouwplaats.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam