Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
04.04.2024

Donderdag 4 april was hét heuglijke moment; het hoogste punt van de nieuwbouwwoningen bij de woontoren aan de Stellingweg is bereikt. En dat mag gevierd worden! Samen met Eigen Haard, Vanschagen Architecten en andere partners stonden we stil bij deze mijlpaal.

Het verdichten van de woontorens aan de Stellingweg én Statenjachtstraat blijft een bijzonder project. Door het verdichten van de woontorens, hebben we met minimale ruimte maar liefst 113 nieuwbouwappartementen gerealiseerd, nadat we eerst de 272 reeds bestaande woningen volledig hebben gerenoveerd en verduurzaamd. Een bijzonder project waarin onze kernwaarden van denken, durven en vooral doorzetten dagelijks op de proef zijn gesteld. Met uiteindelijk resultaten waar we trots op mogen zijn!

Complimenten aan alle betrokkenen. Samen werken we aan het creëren van meer betaalbare en fijne woningen in Amsterdam. Omdat we bouwen voor mensen.


In ons relatiemagazine BLAUWdruk hebben we een interview gehouden met Frans van de Kerkhof, directeur Vastgoedbeheer van Eigen Haard. Lees hier ook zijn visie op het project Stellingweg en Statenjachtstraat en hoe dit project een bijdrage levert aan het bestrijden van de woningnood:

‘In Amsterdam-Noord heeft KBK in opdracht van Eigen Haard 272 appartementen aan de Stellingweg en Statenjachtstraat gerenoveerd en verduurzaamd. Het gaat om seniorenwoningen en de renovatie was ingrijpend. Daarom kregen de bewoners de mogelijkheid om tijdens de werkzaamheden in hun woning naar een logeeraccommodatie te verhuizen. Bij de renovatie is onder andere de installatie gemoderniseerd en geschikt gemaakt voor stadswarmte. Ook zijn de voordeuren en gevelkozijnen vervangen. Het was een omvangrijk project met veel uitdagingen, dat inmiddels zo goed als helemaal is afgerond. Wat dit project bijzonder maakt is dat er aan de gevels van de flats 113 nieuwe appartementen en twee recreatieruimtes in aanbouw zijn. We breiden een bestaand complex dus uit met extra woningen. Dat is heel gaaf. Ik ben ervan overtuigd dat verdichten van bestaande complexen een belangrijke bijdrage kan leveren om de woningnood het hoofd te bieden. Samen met KBK hebben we deze innovatieve manier van verdichten gevonden en gerealiseerd.’

 

Benieuwd naar het complete artikel met Frans van de Kerkhof? En wil je weten hoe onze groep ondernemingen elkaar versterkt en hoe dit zorgt voor een fijne werkwijze voor onze relaties? Download dan hier ons relatiemagazine BLAUWdruk.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
4 april 2024

KBK staat stil bij veilig werken op Bewust Veilig-dag

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam