Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
08.03.2024

Waar de bouwsector traditioneel door mannen gedomineerd wordt, is dat bij KBK bouwgroep wel anders. 24% van ons personeel is vrouw. En omdat het vandaag Internationale Vrouwendag vieren, ook wel bekend als Dag van de Bouwvrouwen zoals Koninklijke Bouwend Nederland dit heeft genoemd, zetten we graag één van onze vrouwelijke bouwtoppers in de schijnwerpers.

Maak kennis met Rozan Steur (24), werkvoorbereider/calculator bij KBK vastgoedverbetering. Als gedreven professional heeft ze haar passie voor tekenen en rekenen omgezet in een uitdagende loopbaan in de bouw. We hebben haar een aantal vragen gesteld over hoe ze hier terecht is gekomen en hoe het werken in de bouw haar bevalt. Lees hier haar verhaal.

Passie voor bouwkunde
Het begon op de middelbare school. Rozan: “Mijn favoriete vakken op de middelbare school waren tekenen en rekenen. Ik heb altijd genoten van creatieve expressie en het oplossen van wiskundige vraagstukken. Na wat onderzoek besloot ik me in te schrijven voor de studie Built Environment met als specialisatie architectonische techniek. Het is eigenlijk een soort bouwkunde, waarbij ik een combinatie kon vinden tussen techniek en architectuur. Ik was vooral geïnteresseerd in het uitwerken van bouwtekeningen, inclusief alle installaties en details.”

Carrièrepad
Rozan: “Na enkele jaren als werkstudent bij een architectenbureau te hebben gewerkt, merkte ik dat ik behoefte had aan meer directe betrokkenheid bij bouwprojecten. Daarom besloot ik verder te kijken en ontdekte ik een interessante functie bij KBK. Na het solliciteren ben ik binnengekomen als projectbegeleider bij KBK vastgoedverbetering. Om mijn kennis en ervaring uit te breiden, ben ik momenteel werkzaam als werkvoorbereider/calculator, wat ik echt heel leuk vind. In deze rol heb ik veel contact met onderaannemers, leveranciers, bewoners en collega’s. Mijn taken omvatten uitgebreid uitzoekwerk, zoals het precies begrijpen van de voorschriften in het bestek, het evalueren van mogelijke producttoepassingen, het onderzoeken van prijzen en het bepalen van de meest geschikte optie. Als werkvoorbereider richt ik me dieper op de planning en de uitvoering, waarbij het omgaan met bewoners altijd een uitdaging vormt. Over het algemeen haal ik veel voldoening uit deze functie.”

Wat spreekt je het meeste aan in de bouwsector?
“De variatie en de constante uitdaging. Elke dag brengt nieuwe dynamiek met zich mee, of het nu gaat om berekeningen maken, communiceren met bewoners, collega’s, onderaannemers en opdrachtgevers of om schrijfwerk en onderzoek. Geen dag is hetzelfde, wat het enorm boeiend maakt. Natuurlijk is het wel een uitdaging, vooral wanneer je net begint. En ja, het is ook grappig om te zien hoe mannen verrast kunnen zijn als ze een klein vrouwtje op de bouwplaats zien verschijnen. Ik had verwacht dat ze me niet serieus zouden nemen, maar dat is absoluut niet het geval.”

Ben jij ook een trotse bouwtopper?
Ontdek de diverse mogelijkheden en uitdagende carrièrepaden die we te bieden hebben. Benieuwd naar jouw kansen? Neem een kijkje op: https://werkenbij.kbkbouwgroep.nl/

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam