Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
10.05.2022

Feestelijke eerste paal: 80 nieuwe sociale huurwoningen in Amsterdam Zuid-Oost

De symbolische eerste paal voor een nieuw woongebouw met 80 sociale huurwoningen in Amsterdam Zuid-Oost is deze week geslagen. Het complex wordt gebouwd aan de Daalwijkdreef,  tegenover de huidige flat Echtenstein.

De woningen, variërend in grootte van 40 tot 85 m2, worden eind 2023 / begin 2024 opgeleverd. Op de begane grond komen sociaal-maatschappelijke voorzieningen voor bewoners en omwonenden. De woningen zijn in de eerste plaats bedoeld voor bewoners van Gravestein en Geldershoofd.

 

Spijker op de kop

De symbolische handeling van de eerste paal bestond uit het slaan van een enorme spijker in een houtblok. Dat gebeurde door Neumine Marshall en Naomi Belgrave (van bewonerscommissie Gravestein en Geldershoofd), Hester van Buren (bestuurder van opdrachtgever Rochdale), Dirk de Jager (bestuurder stadsdeel Zuidoost) en directeur Frank Hooijschuur (Directeur KBK bouwgroep)

Hester van Buren, bestuurder Rochdale: “Wij investeren enorm in dit stadsdeel. Dat doen we als Alliantie Zuid Oost, samen met gemeente, bedrijven en allerlei organisaties. Sterke buurten, waar je veilig en prettig kunt wonen en iedereen toegang heeft tot goede voorzieningen. Daar geloven wij in. Het moet niet uitmaken waar je woont of opgroeit. Overal moet je volwaardig kunnen meedraaien in de samenleving.”

Dirk de Jager, stadsdeelbestuurder Zuid Oost. “Zuid Oost is een stadsdeel met van oudsher een vernieuwingsopgave. Ooit waren we stad van de toekomst.  En na een kleine dip zijn we dat we weer. Zuid Oost is Booming! Met een omvangrijke vernieuwingsoperatie voor de deur. 30.000 nieuwe woningen tot 2040. Een enorme ambitie, waar we met zijn allen voor gaan en die gaat lukken.  Zoals hier in Echtenstein. We vernieuwen met daarbij aandacht voor de identiteit van Zuidoost.” 

 

Brassband en feestelijkheden

Waar gebouwd wordt vallen spaanders. Het is onvermijdelijk dat bewoners tijdens de bouw enige overlast van de werkzaamheden zal hebben, ook al worden de palen in de grond getrild en niet op de traditionele manier geheid, wat veel meer lawaai geeft. Omwonenden waren daarom uitgenodigd voor een hapje en een drankje, met een brassband om de happening extra kracht bij te zetten.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam