Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
13.12.2023

Deze maand betrekken 80 huishoudens met enthousiasme hun nieuwe woning in de recent opgeleverde Egoli-toren, gelegen in Amsterdam-Zuidoost. De Egoli-toren, met 80 appartementen variërend van twee, drie tot vier kamers en een oppervlakte van 40 tot 85 m2, biedt uitsluitend sociale huurwoningen. Het gebouw, dat voldoet aan de eisen voor een ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’ (BENG), kenmerkt zich door ruim opgezette kamers, hoge plafonds, brede gangen en grote ramen.

Duurzaam en sociaal verantwoord
De woningen behoren tot de meest duurzaam gebouwde in Amsterdam en voldoen aan de landelijke BENG-eisen. De zeer lage energiekosten dragen bij aan de betaalbaarheid van de sociale huurwoningen. Het dak is voorzien van zonnepanelen en is ‘rainproof’, hittebestendig en groen, waardoor het een oase wordt voor vogels en insecten. Tijdens de bouw lag de focus op het hergebruik van materialen, zoals restpartijen bakstenen voor de gevel. De begane grond (de ‘plint’) wordt sociaal ingevuld, waarmee een positieve bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid van de buurt.

Efficiënte bouw in anderhalf jaar
De eerste paal van de Egoli-toren werd anderhalf jaar geleden, op 10 mei 2022, geslagen in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de bewonerscommissies Gravestein en Geldershoofd. Het hoge bouwtempo werd onder andere bereikt door gebruik te maken van prefab: kant-en-klare modules die in de fabriek zijn geproduceerd.

Naamgeving ‘Egoli’
De toren draagt de naam ‘Egoli-toren’, naar de straat en het plein waar het zich bevindt. De naam is ontleend aan het Zoeloe en betekent ‘stad van goud’, wat de bijnaam is van Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika. In de E-buurt hebben ook andere straten en plekken namen die verwijzen naar plaatsen in Zuidelijk Afrika.

Opdrachtgever: Woningstichting Rochdale
Architect:
LEVS architecten

Vergelijkbare berichten

Meterhuis, Haarlemmer Stroom, Haarlem
16 mei 2024

Haarlemmer Stroom; Samen durven én doen

Bericht bekijken
30 april 2024

Restauratie Rijksmonument aan Jan Maijenstraat

Bericht bekijken
26 april 2024

Bouw van laatste deelplannen De Keyser gestart!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam