Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
25 November 2022

Eervolle tweede plaats voor

Het Meterhuis!

Het Meterhuis heeft ruim 15% van de publieksstemmen voor de Lieven de Key gekregen en eindigt daarmee eervol op de tweede plaats. Dinsdagavond 22 november werden de winnaars bekend gemaakt van de prijs voor het meest spraakmakende project van Gemeente Haarlem, dit jaar met het thema monumentenzorg en erfgoed. De Koepel won de Lieven de Key Penning èn de publieksprijs.

Uit het juryrapport: “De jury is gecharmeerd van de manier waarop de ruige industriële sfeer van het gebouw en met name de ‘ruïneuze’ kopse gevel behouden zijn, terwijl een nieuw functie aan het complex is gegeven. De heldere en basale architectonische ingreep eerbiedigt het complex – geen monument – maar blijkt ook kwetsbaar. Zo zijn vides wegbezuinigd en ontbreekt de afwerking. Wie uitzoomt, ziet echter een plek die door de stad is omarmd; een rafelrand van de stad is veranderd in een bruisend gebied.”

We feliciteren alle betrokkenen bij De Koepel en willen iedereen bedanken die op het Meterhuis heeft gestemd.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam