Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
22.02.2022

Doneeractie KBK bouwgroep

Jaarlijks doneert KBK bouwgroep aan verschillende goede doelen, aangedragen door onze relaties en collega’s. Zo ook dit jaar. Het donatiebedrag is verdeeld onder vier prachtige stichtingen: Stichting Het Vergeten Kind, LET’S BEAT NF, Stichting Huis aan het Water en Het Stoelenproject.

 

Stichting Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die niet veilig en liefdevol opgroeien. Zij verzorgen evenementen en vakanties maar we zorgen ook voor duurzame ontwikkelingen zoals Heppie (t)Huis voor kinderen die uit huis zijn geplaatst. Hier krijgen de kinderen structurele hulp in een fijne omgeving met een vast team.

Deze week kwam Fleur Stemfoort namens Stichting Het Vergeten Kind de cheque in ontvangst nemen. Fleur: “Het ingezamelde bedrag helpt ons bij het verzorgen van fijne en veilige omgevingen waar de kinderen weer kind kunnen zijn. Het wordt onder meer gebruikt voor de bouw van een nieuw Heppie Hotel op de Veluwe waar we per jaar 4.500 kinderen een vakantie kunnen aanbieden.”

 

LET’S BEAT NF

NF (Neurofibromatose) is een neurologische aandoening. Kenmerkend is de ongeremde groei van tumoren, die op de huid en dieper in het lichaam zitten. Deze neurofibromen kunnen cosmetisch zeer belastend zijn en onder andere botvergroeiingen, blindheid, dwarslaesie, verstikking en kanker veroorzaken. Deze stichting is aangedragen door een medewerker van Woningstichting Rochdale, wie nauw betrokken is met LET’S BEAT NF.

LET’S BEAT NF focust zich op fondsenwerving om wetenschappelijk onderzoek te kunnen financieren. De stichting weet wat er wereldwijd speelt op onderzoeksgebied en initieert en financiert spectaculair en baanbrekend onderzoek. Hubert van Wensen, Voorzitter LET’S BEAT NF: “Deze mooie donatie zal worden gebruikt voor een onderzoek in het Prinses Máxima Centrum, dat gericht is op de speciale kankervorm bij NF. Zeldzame ziektes krijgen geen geld voor onderzoek vanuit de overheid, we zullen het dus zélf moeten doen. LET’S BEAT NF is de stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek.”

 

Stichting Huis aan het Water

Huis aan het Water is een Stichting zonder winstoogmerk die mensen met kanker en hun naasten mogelijkheden wil bieden om te leren leven vanuit een veranderd perspectief. Huis aan het Water is een plek waar iedereen die te maken heeft met kanker ongeacht leeftijd, ziektefase, prognose of stadium van het ziekteproces, terecht kan.

Karin Hoogeveen, Algemeen Directeur Stichting MOC Huis aan het Water: “We willen het geld graag besteden aan verantwoord bewegen met en na kanker. Kracht en duur trainen is voor iedereen belangrijk, maar extra belangrijk op het moment dat je de diagnose kanker krijgt. Zo kan je zo fit als mogelijk de behandelingen doorkomen. 50% van de mensen die naar Huis aan het Water komen maken gebruik van deze activiteit die wordt gegeven door de bewegingwetenschapper/sportpsycholoog Ryan Kreijne. Tevens moeten we dit jaar een aantal fitnessapparaten vervangen na 9 jaar intensief gebruik. De donatie komt ons dus extra goed te pas!”

 

Het Stoelenproject

Het Stoelenproject is een avond- en nachtopvang voor dak- en thuislozen met en zonder regiobinding in Amsterdam. In het Stoelenproject kan je overnachten en krijg je diner en ontbijt. Dagelijks overnachten er zo’n 50 dak- en/of thuislozen.

Deze stichting is aangedragen door een medewerker van Ymere (Vestiging Amsterdam-Noord).

 

Zelf ook een steentje bijdragen? Doneren kan via de website.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam