Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
02.03.2023

Doneeractie KBK bouwgroep

Jaarlijks doneert KBK bouwgroep aan verschillende goede doelen, aangedragen door onze relaties en medewerkers. Zo ook dit jaar. Het donatiebedrag is verdeeld onder drie prachtige en waardevolle stichtingen: Stichting Vaarwens, Stichting Sheltersuit en Stichting Dravetsyndroom. Ieder met een eigen verhaal en doel.

 

Stichting Vaarwens

De Stichting Vaarwens vaart gratis dagtochten met mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte. Al jaren bezorgt de stichting terminaal zieke mensen en hun familie een onvergetelijke dag op het water. Het aantal vaardagen groeit inmiddels van honderd naar driehonderd per jaar.

Sonny Groot, Adjunct-directeur KBK bouwgroep, overhandigde de cheque aan Inge de Graaf en Erica Visser. Erica: “De mooie donatie die de stichting van KBK bouwgroep heeft ontvangen, krijgt hoe dan ook een mooie bestemming. Een deel zal gebruikt worden voor de vaardagen zelf. Ook krijgen onze 60 vaarvrijwilligers dit jaar nieuwe polo’s én hebben we nog wensen wat betreft nieuwe merchandise (waarvan de inkomsten ook gebruikt wordt voor de organisatie van vaardagen). Kortom genoeg bestemmingen waaraan deze donatie goed besteed kan worden.”

 

Stichting Sheltersuit

Sheltersuit ontwikkelt waterafstotende en winddichte jassen voor ontheemden. De jassen, te transformeren tot slaapzak, worden o.a. gemaakt door statushouders in de Sheltersuit-fabriek in Enschede. Door te doneren maak je het voor de organisatie mogelijk om Sheltersuits te blijven maken, warmte te geven en banen te creëren.

Bart Nijsink, Senior Fundraiser & Partnerships, nam de cheque in ontvangst. “Met dit mooie bedrag kunnen wij nog meer dakloze helpen, meer textiel-waste upcyclen en meer vluchtelingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan garanderen.” Stichting Sheltersuit is wereldwijd actief. Zo ook naar aanleiding van de hevige aardbeving in Turkije en Syrië. Bart: “We doen ons best om zo snel als we kunnen, zoveel mogelijk producten daarheen te krijgen. Inmiddels zijn er al zo’n 1.000 sheltersuits gebracht en staan er nog eens 1.250 op de planning.” Blij dat wij op deze manier wereldwijd ons steentje bij kunnen bijdragen.

 

Stichting Dravetsyndroom

Het Dravetsyndroom is een zeldzame en ernstige aandoening met verschillende kenmerken. Naar schatting wordt wereldwijd 1 op de 22.000 kinderen geboren met het Dravetsyndroom. In Nederland zijn momenteel ongeveer 250 patiënten bekend. In Vlaanderen zijn dat er ongeveer 150. De Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen streeft naar een optimale behandeling en kwaliteit van leven voor patiënten met het Dravetsyndroom in Nederland en Vlaanderen.

Pim Smits en penningmeester Ab Otten namen de laatste cheque deze week in ontvanst. Pim: “Geld van donaties gebruiken wij enerzijds voor het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten met Dravet en hun gezin. Zo heeft de stichting in het verleden koelbandjes verspreid die oververhitting en daarmee epileptische insulten voorkomen. Ook hebben wij boekjes die het voor gezinnen makkelijk maakt om familie en vrienden te informeren over de ziekte en wat voor impact dit veelal heeft een gezin. Anderzijds investeren wij in wetenschappelijk onderzoek dat de levenskwaliteit van mensen met het Dravetsyndroom kan verbeteren.”

 

Zelf ook een steentje bijdragen? Doneren kan via de onderstaande websites:

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam