Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles

Nieuwbouwplan De Keyser nadert zijn voltooiing

Op woensdag 24 april vierden we de start van de bouw van De Keyser’s deelplannen 6 en 7. Met de realisatie van 99 koop- en huurwoningen nadert het nieuwbouwplan De Keyser zijn voltooiing. Samen met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, wethouders Pascal Verkroost en Natalie Saaf-Pasteuning van de Gemeente Purmerend, directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en tientallen kopers, hebben we de symbolische eerste paal geslagen.

De 75 koopwoningen, met een woonoppervlakte van 116 m² tot 160 m², en de 24 huurwoningen, met een woonoppervlakte van 72m2 tot 76 m2, zijn als volgt verdeeld. Koopwoningen: 30 rijwoningen, waarvan 9 woningen in houtbouw. 14 semi bungalows met slaapkamer op de begane grond. 10 twee-onder-een- kapwoningen en 21 vrijstaande woningen. Type woningen: twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, semi bungalows en rijwoningen. Huurwoningen (sociale huur): 12 beneden- en bovenwoningen en 12 compacte rijwoningen. De energie neutrale woningen in deelplan 6 en 7 zijn voorzien van een A++++ label,  vloerverwarming en eigen zonnepanelen.

De koopwoningen liggen verspreid gesitueerd door het plan, de huurwoningen liggen rondom een gezamenlijke binnentuin en passen naadloos binnen de architectuur van de overige 75 grondgebonden woningen. De verwachte oplevering is eind 2025.

Deze buurt weerspiegelt perfect het karakter van de Beemster: geen grootschalige nieuwbouw, maar een intieme, gevarieerde en dorpse opzet. De woningen staan op ruime kavels. De plantsoentjes en speelvelden maken de wijk ook zeer kindvriendelijk. De opzet van het plan is typisch ‘des Beemsters’, met polder- en waterwegen die de hoofdverdeling bepalen en kleine aftakkingen in de vorm van fietspaden, wandelroutes en groenzones.

De Beemster Compagnie is de ontwikkelaar van De Keyser, een samenwerking tussen Gemeente Purmerend en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.
Projectwebsite: www.nieuwbouw-middenbeemster.nl

Vergelijkbare berichten

Meterhuis, Haarlemmer Stroom, Haarlem
16 mei 2024

Haarlemmer Stroom; Samen durven én doen

Bericht bekijken
30 april 2024

Restauratie Rijksmonument aan Jan Maijenstraat

Bericht bekijken
5 maart 2024

Herontwikkelings­plannen Wonen aan de IJe

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam