Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
26 mei 2020

Dag van de Stagiair

Vandaag is het de Dag van de Stagiair. Wij als KBK bouwgroep vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de werknemers van de toekomst en zijn daarom actief in het begeleiden van stagiaires. Zo hebben wij in het schooljaar 2019-2020 maar liefst 24 stagiaires op allerlei verschillende afdelingen begeleid!

Hoe leuk is het om te horen dat stagiaires graag een tweede keer bij ons stage willen lopen, omdat zij het zo naar hun zin hebben gehad tijdens hun eerste stage. Nog leuker is het om te horen dat zij na hun (vervolg)opleiding graag bij KBK aan het werk willen. Dat is natuurlijk waar wij het met z’n allen voor doen!

Twee van de toppers die dit jaar hun tweede stage lopen bij KBK zijn Justin de Boer en Lars Krikke. Zij vertellen je hieronder graag over hun ervaringen.

Ben jij ook op zoek naar een (afstudeer)stage? Neem dan contact op met onze afdeling Personeelszaken via 0299-367322.

Mijn naam is Justin de Boer, ik ben 18 jaar oud en woon in Volendam. Ik volg de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw aan het ROC van Amsterdam en zit nu in het 3e leerjaar. Dit is een Bol opleiding Niveau 4. Dit houdt in dat je 5 dagen school volgt en een gedeelte van het jaar stage loopt. Voor mij is dat dit jaar 20 weken. Ik ben nu al zo’n 16 weken onderweg.

Volgend jaar is mijn afstudeerjaar en moet ik mijn afstudeerstage lopen in de uitvoering.

Op welke afdeling loop je nu stage en hoe zat dat vorig jaar?
Dit jaar loop ik stage bij de afdeling Werkvoorbereiding. Ik ben nu veel bezig met controleerwerk en het berekenen van bijvoorbeeld materialen of uittrekken van hoeveelheden. Dit is veel uitzoekwerk, maar heeft veel uitdaging. Ook vind ik het leuk dat ik veel leer over nieuwbouw. Dit is heel anders dan vorig jaar.

Vorig jaar liep ik stage bij de afdeling Mutatie- & Reparatie Onderhoud, bij team Stadgenoot. Ik vond het vorig jaar wel lekker dat je af en toe een woning moest opnemen. Je was dan even weg van je computer. Ik vind het heel leuk dat de stages zo divers zijn en dat ik verschillende taken heb uitgevoerd.

Waarom wilde je graag nog een keer stagelopen bij KBK?
Ik ben hier nog een keer gaan stagelopen, omdat het mij de eerste keer heel erg beviel en graag wilde kijken hoe het er op een andere afdeling aan toe gaat.

Zie jij jezelf al werken bij ons familiebedrijf? Zo ja, welke functie zou je uit willen voeren?
​​​​​​​Ik zie mijzelf hier wel werken later. Welke functie dat dan is, zou ik echt nog niet weten. Ik ga misschien hierna eerst nog HBO doen. Dus dat zien we later wel.

Mijn naam is Lars Krikke, ik ben 19 jaar en ik woon in Koog aan de Zaan. Ik studeer Middenkaderfunctionaris bouwkunde niveau 4 op het Nova College in Beverwijk. Dit is het 4e leerjaar en tevens mijn afstudeerjaar.
Om mijn afstudeerstage af te ronden heb ik een aantal opdrachten vanuit school meegekregen om te maken zodat ik dit jaar af kan studeren. Dit zijn bijvoorbeeld werktekeningen maken die gereed zijn voor de uitvoering of het maken van details die nodig zijn voor de uitvoering. En nog een aantal opdrachten die nodig zijn om mijn studie af te ronden.

Op welke afdeling loop je nu stage en hoe zat dat vorig jaar?
Ik loop op dit moment stage in de werkvoorbereiding van KBK op het project ‘’De Nieuwe Tuinderij Oost fase 1-2’’. Dit is een project in Zuidoostbeemster voor 181 woningen. Ik houd mij bezig met tekeningwerk. Ik maak voor fase 1 (81 woningen) loodtekeningen die gebruikt worden door de metselaar. De tekeningen zijn op dit moment snel nodig, dus ben ik er erg hard mee bezig om die te produceren. Tevens ben ik bezig met het maken van mijn schoolopdrachten.

Tijdens mijn vorige stage liep ik bij KBK in de uitvoering op het project ‘’De Nieuwe Tuinderij fase 6+7’’.

Waarom wilde je graag nog een keer stagelopen bij KBK?
Mijn eerdere stage was erg leuk en ik heb erg veel geleerd. Het bedrijf is erg gezellig en leeft mee.

De stages die ik nu hier heb gelopen zijn tot nu toe erg leuk en leerzaam geweest. Ik kan leuke opdrachten uitvoeren waarvan ik iets kan leren. Dit geeft me een goed beeld van wat de functie werkvoorbereider inhoudt.

Zie jij jezelf al werken bij ons familiebedrijf? Zo ja, welke functie zou je uit willen voeren?
​​​​​​​Ik ga eerst nog een vervolgopleiding volgen. Eerst moet ik nog 4 jaar op het HBO leren voordat ik de werkvloer op kan. Daarbij krijg je wel weer stages en het lijkt me erg leuk en leerzaam om weer bij KBK stage te lopen, omdat ik dit bedrijf erg gezellig vind en de projecten die wij maken ook erg interessant zijn.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam