Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
23 januari 2020

Bouw Meterhuiscomplex Haarlemmer Stroom feestelijk van start

Op dinsdag 21 januari werd met een video mapping-show de aftrap gegeven voor de start van de bouw van het Meterhuiscomplex op het terrein van Haarlemmer Stroom. Dit is een gebied van 2,5HA dat door Lingotto en KBK bouwgroep herontwikkeld wordt tot creatieve en dynamische hotspot. Eén van de complexen die nu een nieuwe bestemming krijgt is het Meterhuis. Voorafgaand aan de video mapping-show (waarvan de gebouwaanlichting nog tot en met zondag te zien zal zijn op het Meterhuis) richtten wethouder Floor Roduner van de Gemeente Haarlem en Annet Elzenaar namens Lingotto het woord tot de ruim 150 bezoekers van deze feestelijke bijeenkomst.

Meterhuiscomplex
Het uit 1905 daterende Meterhuis bestaat uit drie met elkaar verbonden deelgebouwen, allen monumentaal maar ieder met een eigen karakter. Het gebouw is in totaal ca. 3.400m² (59.300m³ BVO) en biedt als het klaar is werkruimte en horeca. KBK bouwgroep start nu met de renovatie en nieuwbouw van dit bijzondere complex aan het Spaarne. Vanwege de monumentale status van de gebouwen zal de originele architectuur waar mogelijk in ere worden hersteld. De combinatie van de glazen gevel en overkapping en de monumentale gietijzeren kolommen en bakstenen binnenwand zorgt voor een spannend contrast en een industriële, maar moderne uitstraling.

Haarlemmer Stroom
Het Meterhuiscomplex bevindt zich op een terrein dat sinds de zomer van 2018 de naam Haarlemmer Stroom draagt en in de komende jaren een indrukwekkende metamorfose zal ondergaan. Van verwaarloosd industrieel erfgoed tot een nieuwe en vitale hotspot in Haarlem met een inspirerende mix van bedrijvigheid en cultuur, evenementen en horeca. Haarlemmer Stroom wil een gebied zijn om te werken, te ontmoeten en te beleven. Door de week wordt er gewerkt in een inspirerende omgeving en staan zakelijke ontmoetingen en evenementen centraal. In het weekend moet het terrein een plek worden voor ontspanning, cultuur en evenementen voor een brede doelgroep. De authentieke gebouwen, de groene, open ruimtes ertussen en de lokkende oever van het Spaarne bieden het perfecte podium voor zo’n mix van verschillende functies.

Vergelijkbare berichten

17 april 2024

Hoe het allemaal begon; in gesprek met Klaas en Klaas

Bericht bekijken
15 april 2024

Samenwerken is de toekomst | Donaties namens KBK bouwgroep

Bericht bekijken
11 april 2024

Hoogste punt Stellingweg bereikt!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam