Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden Hoofdkantoor KBK bouwgroep KBK bouwgroep Vestiging Purmerend KBK bouwgroep Vestiging Amsterdam KBK bouwgroep Vestiging Almere KBK bouwgroep – KBK Thijsse Bouw KBK bouwgroep Vestiging IJmuiden
Alles
21.04.2023

Afronding van ‘De Poort van Landgoed Wickevoort’ nabij

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is op symbolische wijze de bouw van (deelplan) het Zuidelijk Poortgebouw in de duurzame gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius gestart. Het Poortgebouw is onderdeel van de noordelijke toegang tot het landgoed. Deze toegang bestaat uit twee aansprekende (poort)gebouwen die verbonden zijn door een onder architectuur ontworpen landgoedmuur met een toegangspoort.

Wethouder Jurgen Nobel (Gemeente Haarlemmermeer), Peter Heuvelink (Directeur AM Gebiedsontwikkeling – NoordWest) en  Frank Hooijschuur (Directeur KBK bouwgroep) hebben, samen met de toekomstige bewoners en adviseurs, het officiële startsein gegeven voor de bouw van dit bijzondere Poortgebouw. In het gebouw komen 36 koopappartementen die elk, in de stallinggarage, beschikken over een eigen parkeerplaats.

Het pand is voorzien van zonnepanelen op het dak en heeft een uitstekende isolatie met automatisch geregelde ventilatie. De appartementen zijn zeer energiezuinig en hebben een hoog afwerkingsniveau waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van duurzame producten. Bovendien worden deze standaard al zeer compleet opgeleverd met bijvoorbeeld vloerverwarming met koeling door de gehele woning, verdiepingshoge binnendeuren, betegeling in badkamer tot plafond, luxe sanitair, een hoge stelpost voor de keuken.

Landgoed Wickevoort is een gebiedsontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM. Het ontwerp van het Zuidelijk Poortgebouw komt van M3H architecten. Het stedenbouwkundig- en landschapsplan zijn ontworpen door VenhoevenCS en Landlab.

Het project wordt naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Vergelijkbare berichten

Meterhuis, Haarlemmer Stroom, Haarlem
16 mei 2024

Haarlemmer Stroom; Samen durven én doen

Bericht bekijken
30 april 2024

Restauratie Rijksmonument aan Jan Maijenstraat

Bericht bekijken
26 april 2024

Bouw van laatste deelplannen De Keyser gestart!

Bericht bekijken

Wij zijn KBK bouwgroep.
Een partner om op te bouwen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

0299 - 367 322 Stuur een vraag

Hoofdkantoor KBK bouwgroep, Morseweg 1, 1131 PE Volendam, Postbus 15, 1130 AA Volendam