Kerstgedachte KBK

Wij hebben besloten de koers te wijzigen met kerst. In plaats van een kerstgeschenk te sturen naar al onze relaties, hebben wij deze relaties gevraagd een keuze te maken uit 3 goede doelen in ons werkgebied waar wij aan hebben geschonken en waar wij de handen uit de mouwen hebben gestoken.
60% van de relaties koos voor de eenzame ouderen, 20% voor de Voedselbank Amsterdam en ook 20% voor de speelgoedbank Amsterdam. Maar wat hebben we precies gedaan?

Speelgoedbank Amsterdam

Woensdag 21 december 2016 is een groep medewerkers en directie van KBK met een bestelbus naar de speelgoedbank Amsterdam gereden, en hebben daar voor een aanzienlijk bedrag nieuw speelgoed afgeleverd. Dit speelgoed is bestemd voor de ‘verjaardagskamer’ waar kinderen met een pas van de voedselbank op hun verjaardag mogen kiezen uit al het nieuwe speelgoed. Met de speelgoedbank hebben wij overlegd wat het meest nodig is, zodat er voor elke leeftijdscategorie iets staat. Intertoys vond onze actie zó leuk, dat zij spontaan 6 stoere skateboards extra hebben geleverd.

Voedselbank Amsterdam

Daarna ging de rit naar het distributiecentrum van de voedselbank in de Houthavens te Amsterdam. Naast een donatie van voedsel (eerste levensbehoeften) en lekkere chocolade voor kerst, hebben wij daar geholpen in de koelcel met het inpakken van voedselpakketten. Samen met de vrijwilligers van de voedselbank was dit een memorabele avond, vooral ook omdat het een paar uur geduurd heeft voordat we weer op temperatuur waren. Respect voor alle vrijwilligers die er elke week weer voor zorgen dat een groot deel van onze medemensen niet zonder eten naar bed gaat!

Samenzijn op oudejaarsdag

Op oudejaarsdag waren de ouderen aan de beurt; samen met Stichting de Zorgcirkel is een gezellige middag georganiseerd op het terrein van verzorgingstehuis ‘De Molentocht’ in Purmerend. Alle zelfstandig wonende ouderen van de Zorgcirkel in Purmerend-Zuid kwamen hier samen om te genieten van een oliebol, een glaasje glühwein en wat muziek. Niemand zou met de feestdagen alleen moeten zijn, en op deze manier hopen wij mensen bij elkaar te brengen. De directie heeft besloten deze kerstgedachte voort te zetten in de toekomst, en wij hopen dat velen ons voorbeeld zullen volgen.

uw partner in bouw, renovatie en vastgoedonderhoud